X

آموزش سنتور

09129798360 ثبت نام

آموزش سنتوردر آکادمی نارون 

ساز سنتور یکی از زیباترین سازهای سنتی ایرانی است که طرفداران بسیاری در میان نسل امروز دارد صدای دلنشین این ساز برآن شده بسیار یا ز هنر دوستان رو به آموزش و یادگیری این ساز پر طنین و اصیل بیاورند .
آکادمی نارون به بهره گیری از اساتیدی متبحر و متخصص و در فضای شاد و آرام و بهداشتی این کلاس را برای شما برگزار خواهد کرد.


هزینه کلاس سنتور

 در موسسات مختلفی که کلاس سنتور  برگزار می‌شود، کیفیت و هزینه‌های متفاوت است  اما داشتن استادی توانا از مهمترین فاکتورهای برگزاری کلاس سنتور میباشد  عوامل متعدیدی بر قیمت کلاسهای سنتور تاثیر گذار هستند از جمله به نام و متبحر بودن استاد در کرج موقعیت جغرافیایی آموزشگاه و دسترسی آسان به آن و کیفیت و پشتیبانی آموزشگاه اما با اینکه آکادمی نارون تمامی این فاکتور ها رو داراست اما هزینه را طوری تنظیم کرده ایم که بتونیم پذیرای تمامی استعدادهای نهفته شهرمان باشیم برای اطلاع از هزینه کلاس سنتورو مشاوره رایگان در این زمینه با آموزشگاه نارون تماس بگیرید .


آموزش سنتور برای کودکان

بسیاری از محققان بر این باورند بهترین سن برای شروع نوازندگی سنین کودکی است در اینجا ست که با انتخاب ساز مورد علاقه و پیدا کردن استعداد کودک خود و با یافتن اساتیدی مجرب میتوانید نقش مهم و به سزایی در آینده موسیقیایی فرزند خود داشته باشید آموزش سنتور برای کودکان ممکن است بسیار جذاب و هیجان انگیز باشد با توجه به فراگیری بالای بچه ها نباید به انها فشلر مضاعفی برای یادگیری وارد کنیم چون آنها زود خسته و دلزده میشوند باید تمرینهایی کوتاه ومختصر و مکرر داشته باشند .
آکادمی نارون در کنار اساتیدی مجرب و با حوصله ،برای آموزش های متنوج از جمله: آموزش سنتور، آموزش پیانو، آموزش کاخن و غیره به کودکانتان در کنار شما خواهد بود .

چقدر طول میکشد تا سنتور بنوازیم 

نواختن هر سازی علاوه بر حضور پررنگ اساتید در کنار شما نیاز به تمرین تکرار فراوان دارد که هر هنرجو خود باید به صورت فردی وقت برای تمرین و تکرار خود بگذارد اما در اکادمی نارون اساتید حرفه ایی و متخصص در کنار شما هستند تا کوچکترین مشکلات شما رو در نواختن سازها مرتفع سازند تا طول مدت یادگیری را به کمترین زمان ممکن خود برسانند ولی به طور کلی حدود بین 3 تا 6 ماه زمان میبرد تا یک هنرجو بتواند به صورت مبتدی قطعاتی را بنوازد .
اساتید ما در آکادمی نارون آماده دادن هرگونه مشاوره در زمینه خریدن ساز سنتور و یادگیری آهن هستند جهت اطلاعات بیشتر با آموزشگاه تماس حاصل فرمایید .


ویژگی های یک سنتور خوب 

صفحه چوب سنتور باید بدون ترک و یا گره چوب باشد. دقت کنید صفحه زیر یا روی ساز برآمده نباشد. شیارهایی که کنار سنتور واقع شده و سیم ها از داخل آن رد شده اند بایستی ظریف و تمیز کار شده باشد. از گرفتن سنتوری که منبت کاری یا نقاشی دارد پرهیز کنید. این سازها اگرچه بنظر زیبا می آیند اما بدلیل اینکه صفحه ساز یکدست نیست، صدای خوبی ندارند.

 

تاریخچه سنتور

سنتوریکی از سازهای سنتی موسیقی ایرانی می باشد که با صدای دلنشینش افراد زیادی را جذب خود می کند . که صدای دلنشین دارد که هر کسی را مجذوب خود میکند ، در ادامه این مطلب به بررسی تاریخچه و جزئیات ساخت این ساز و نوازندگان معروف آن پرداخته ایم.
قدمت این ساز به سالهای دور در ایران برمیگردد و به احتمال زیاد از ایران به کشورهای دیگر راه یافته به نام هایی دیگری مانند ، در کشور چین «یان-کین»، در اروپای شرقی «دالسی مر»، در انگلستان «باترفلای»، در آلمان و اتریش «مک پر»، در هند «سنتور»، در کامبوج «فی» و در امریکا «زیتر» می نامند که وجه اشتراک و تمایزاتی دارند  .

آموزش سنتور در کرج

با توجه به تصاویر و حکاکی های به جا مانده از دوره آشوری و بابلی  (669 قبل از میلاد) نشان می دهد در آن افراد سازی همانند سنتور را با یک طناب و یا نخ به گردن خویش آویخته اند و با آن می نوازند.
مشخص نیست سنتور ابتدا در کدام کشور استفاده می شده اما  شواهد  نشان دهنده آشنایی ایرانیان قبل از اسلام با این ساز است و به آن «کونار» می گفتند. عبدالقادر مراغه ای بعد از اسلام «ساز» یا «طوفان» را که شبیه سنتور امروزی بود معرفی کرد که تفاوت آن با سنتور بستن یک سیم برای هر صدا و کوک نمودن آن با جابه جایی خرکها بود.
امروزه یان-کین یا همان سنتور چینی به عنوان ساز ملی چین شناخته می شود اما بر اساس دست نوشته های قدیمی در سلسله امپراتوری چین (سالهای 1368 تا 1644 هـ. م) به علت رفت و آمدهای زیاد بین چین و خاورمیانه، این ساز از طریق دریا از فارس به چین انتقال پیدا کرده است و ابتدا در استان ساحلی کانتون نواخته می شد و سپس به سراسر چین راه پیدا کرده است.

قبل از آغاز دوره قرون وسطی سنتور به اروپا راه پیدا نمود و افراد زیادی را مجذوب خود کرد .با توجه به علاقه  مسیحیان اروپایی به موسیقی و هنر علاقه  به تکمیل این ساز پرداختند و عامل به وجود آمدن پیانو که مادر تمامی سازهاست شد  .

عکس سنتور

سنتور یکی از سازهای زهی -مضرابی است که شکلی منظم و هندسی دارد این ساز ساخته شده از یک جعبه تشدید صدا به شکل ذوزنقه است که بلندترین ضلع موازی آن نزدیک به نوازنده و دو ضلع با طول برابر، دو ضلع موازی را به شکل مورب قطع می کنند. بلندترین ضلع در سنتورهای معمولی 90 سانتی متر و کوچک ترین ضلع (دور از نوازنده) 35 سانتی متر و اضلاع مورب کناری 38 سانتی متر می باشند.
ارتفاع این جعبه 8-10 یانتی متر است و کاملا از چوب گردو ساخته شده ااست دو حفره به شکل گُل روی سطح سنتور وجود دارد که نقش زیادی در زیبایی ساز، در نرمی، لطافت و شفاف شدن صدای سنتور دارد. سنتور یکی از گسترده ترین سازهای ایرانی است که محدوده صدادهی آن بیش از 4 اکتاو است. سنتور صوتی شفاف و بلورین دارد و قابلیت تکنوازی و هم نوازی از ویژگی های آن است .
دو ردیف پل (پایه)های چوبی به نام «خَرَک» بر روی نقاب (سطح فوقانی سنتور) قرار دارد. خرک های سمت راست به کناره راست ساز نزدیک هستند و خرک های سمت چپ با کناره چپ اندکی فاصله دارند.
به فاصله بین هر خرک ردیف چپ تا کناره چپ ساز «پشت خرک» می گویند. در هر ردیف 9 خرک قرار دارد که فضای سنتور را به 4 قسمت تقسیم می کند . هر قسمت با توجه به جنس سیم های گذرنده از روی این خرک ها، وظیفه تولید دامنه معینی از صداها با بسامد معین را دارد.
 

کوک کردن سنتور 

کوک کردن سنتور امری دشوار و زمان بَر میباشد زیرا در سنتورهای امروزی چهار رشته سیم از روی هر خرک عبور میکند که باید دقیقاً یک صدا کوک شوند اگر یکی از این چهار سیم روی یک خرک صدایش با بقیه سیم ها تفاوت کمی داشته باشد ، صدای آن نت کاملاً اشتباه می شود .

صداها درسیم های سنتور 

تولید صداهای بم در سنتور توسط سیم های زرد که از آلیاژ برنج هستند صورت میپذیرد که به تناوب بروی خرکهای ردیف راست قرارگرفته اندسیم های زردکه تشکیل شده از آلیاژ برنج هستند .
برای تولید صداهای زیر ازسیم های «سفید» که ساخته شده از آلیاژ نیکل هستنداستفاده میشود که به تناوب بروی خرک سمت چپ قرار دارند و برای تولید صداهای زیر مورد استفاده قرار می گیرند.
در سالهایی دور به دلیل عدم وجود سیم مفتولی از روده گوسفندان برای سیمهای سنتور استفاده میکردند.
نوازندگی سنتور به وسیله دو چوب نازک به نام های «مضراب» یا «زخمه» صورت می گیرد . این چوبها یک واسط میان دست و سیم های سنتور هستند و نوازنده به وسیله آنها سنتور می نوازد.
4 قسمت عمده تشکیل دهنده مضراب عبارتند از :سر مضراب، ساقه، حلقه و دم. با ترتیب و قاعده معینی انگشتان دست داخل حلقه مضراب قرار می گیرد و نوازنده با حرکت چرخشی مچ و با استفاده از سر مضراب، بر روی سیم ضربه می زند. در گذشته مضراب ها بدون نمد بودند اما امروزه به مضراب ها نمد می چسبانند تا صدای سنتور لطیف تر گردد.


سنتورهای موجود در ایران 

در ایران سنتور های متفاوتی از لحاظ ساختاری با کاربردهای گوناگون وجود داد که عبارتند از سنتورهای 10، 11 و 12 خرک، سنتور لا کوک ، سنتور سی کوک (که ابعاد آن از سنتور لا کوک کمتر است)، سنتور باس، سنتور باریتون، سنتور کروماتیک و سنتور کروماتیک بم اما رایج ترین نوع سنتور در ایران سُل کوک 9 خَرَک نامیده می شود که دارای 72 سیم است. بسنتور لا کوک صدای زیرتری نسبت به سنتور رایج سل کوک دارد و بیشتر در تکنوازی ها و بداهه نوازی ها استفاده می شود .

سنتور در ایران

سنتور نوازان مطرح ایرانی 

از گذشته تا کنون سنتور نوزان زیادی این ساز را به صورت حرفه ای نواخته اند که از بهترین سنتورنوازان می توان از محمدصادق خان )سرورالملک(، علی اکبر خان شاهی، حبیب سماع حضور، حبیب سماعی، رضا ورزنده، منصور صارمی، فرامرز پایور، رضا شفیعیان، مجید کیانی، اسماعیل تهرانی، پرویز مشکاتیان، پشنگ کامکار، اردوان کامکار و ... .نام برد.

تماس بگیرید